Fynda en PT-Board!

Få starkare och mer tonad kropp på bara 15 minuters vibrationsträning per dag.

Kampanjpris! Köp din PT Board idag och spara 1500kr.
Ord.pris: 6995 kr. Nu: 5495 kr

Pröva plattan hemma i 30 dagar! Om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka. Det enda du betalar är frakten.

Köp vibrationsplatta här


PT Board från Sableline

Här är några av anledningarna till att vibrationsträning har blivit så populärt:

 • Träningen ger minimal belastning på ligament och leder.
 • Man behöver inte träna lika länge som vid traditionell träning.  Ett pass på 15 minuter vibrationsträning motsvarar 30-60 minuter traditionell träning.
 • Många med artros upplever att deras symptom lindras.
 • Träningen kan öka lymfcirkulationen och minska ödem eller celluliter
 • Träningen kan öka förbränningen och ge viktminskning.
 • Det är jättebra träning för starkare och snyggare  ben, rumpa och mage.
 • Oftast väldigt bra  rehabträning vid knä-, fot- eller höftledsbesvär.  Bra rehabträning efter knä- eller höftledsoperationer (rätt utfört).
 • Passar ofta väldigt bra även för dig som har svårt att träna på vanligt sätt på grund av funktionshinder, övervikt eller stillasittande livssituation.


Fördelarna med PT Board

PT Board har jämfört med många andra vibrationsplattor en mycket hög svängningsrörelse (amplitud på 18 mm).  Detta gör att du får en mycket dynamisk träning på PT Board som går att jämföra med promenad, jogging eller löpning beroende på var du placerar din fötter.

PT Board har även en funktion för sidorörelser som kan vara bra för att förbättra din balans samt stabilitet i fotleder (lite som att springa i skogen).

Träna tryggt om du är ostadig!

Det medföljer ett höj och sänkbart handtag till din PT Board som möjliggör att även personer med sämre balans kan träna säkert utan att tappa balansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips på övningar & tillgång till instruktionsfilmer

Om du köper PT Board så får du även tillgång till en sida där du kan ladda ned en plansch med bra övningar (PDF) samt flera instruktionsfilmer för uppvärmning, helkroppsträning samt övningar med träningsband på din PT Board.

Bonusmateril vid köp av PT Board


Varför ska man köpa sin vibrationsplatta från Vibrationsplatta Experten?

 • vi säljer enbart vibrationsplattor som vi testat själva och anser vara bra.
 • du får träningstips med bilder och filmer som hjälper dig att uppnå dina träningsmål.
 • våra leverantörer har egna lager i Sverige, vilket oftast ger en kortare och säkrare leverans.
Torbjörn, Vibrationsplatta Experten
Torbjörn Bohman, VibrationsplattaExperten

PriceRunner Köpskydd

Beställ din egen PT Board idag!

Spara 1500 kr
Ord.pris: 6995 kr
Nu: 5495 kr 
(Från 202 kr/mån med Klarna, exkl frakt)

Erbjudandet slutar gälla om:

07
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

100% NÖJD GARANTI: Pröva hemma i 30 dagar

Pröva din PT Board hemma i 30 dagar.

Om du mot förmodan inte är nöjd så köper vi tillbaka den. 

Det enda du betalar är frakten.  

Läs mer om villkoren i våra köpvillkor.

Men funkar verkligen vibrationsträning?

Vibrationsträning på vibrationsplattor har förekommit ett tag på gym eller hos sjukgymnaster. Du kanske har sett hur någon bokstavligen stod och skakade på en platta som såg ut som ett mindre löpband?

Nu har vibrationsplattorna även börjat bli vanligt i hemmet då det finns på plattor för hemmamarknaden som kommit ned i pris.

Men funkar verkligen vibrationsträning?

Tänk dig att vibrera dig till en smalare och mer tonad kroppsbyggnad, få mindre celluliter, starkare muskler, starkare skelett, bättre balans, mindre smärtavid artros, utan att göra något annat än att stå på en vibrationsplatta i 10-15 minuter per dag.

Det är så reklam på TV-shop kan låta. Därför är det inget konstigt om man misstänksamt undrar om man verkligen kan gå ner i vikt eller få bättre hälsa utan att anstränga sig mer än så.

Men faktum är att vibrationsträning verkligen funkar.  

Medans åsikterna går isär angående hur effektiv vibrationsträning (speciellt i förhållande till vanlig träning) är så faktum att vibrationsträning  verkligen funkar. Hela kroppen vibrationer (Whole Body Vibration) som det kallas inom forskningen är någon som är väl testat och beprövat. Det finns många vetenskapliga studier som visar på vibrationsträningens positiva effekter. 

Vibrationsträning är som sagt mycket effektiv och bekvämt, men det passar inte för alla. Läs om när man inte ska träna på vibrationsplatta längst ned på sidan.

NYTTOEFFEKTER VID VIBRATIONSTRÄNING:

 • effektivare träning (resultat på bara 10-15 minuters pass)
 • ökad fettförbränning (viktminskning)
 • lindring av symptom vid artros
 • mindre celluliter
 • starkare skelett, leder och muskler
 • bättre balans
 • massageeffekter
 • smärtlindring
 • snabbare rehabilitering efter skada(t ex korsbandsskada)

Mer om vibrationsträning

Vibrationsträning är en skonsam träning för alla

När du använder vibrationsplattan så svarar musklerna med att hålla emot och du får på så sätt ett en effektiv träning med minimal ansträngning. Endast 10 minuters användning av vibrationsplattan om dagen kan göra stor skillnad.

PT Board 2 från Sableline

Träning på en vibrationsplatta lämpar sig mycket bra för dem som har svårt att motionera på vanligt sätt. Vibrationsträning är även perfekt som rehabilitering efter skador eller sjukdom, vid funktionshinder, svår övervikt, eller hög ålder samt stillasittande livsstil/livssituation.

Tack vare minimal belastning på ligament och leder så kan de flesta träna på vibrationsplatta.

Vibrationsträning brukar därför även fungera bra för personer med lite svårare nack- eller ryggproblem. Men du som har skador eller svårare problematik bör ändå rådgöra med din läkare eller fysioterapeut/sjukgymnast innan användning. Läs mer längre ner på sidan om när man ska undvika att använda vibrationsplatta.

Historik

Vibrationsplattan började användas redan på 1970-talet i Ryssland för att stärka muskulaturen och bentätheten på kosmonauter efter att de påverkats av tyngdlöshet. Efter längre tid i rymden är man normalt så svag att traditionell träning är svår att genomföra. Därför utvecklades vibrationsträningen som ett både skonsamt och effektivt sätt för att återhämta sig.

Kosmonauter tränade på vibrationsplatta

Den effektiva träningsmetoden spreds sig senare till elitidrottare. På 1990-talet utvecklades den första vibrationsplattan för kommersiellt bruk av italienska professorn Carmelo Bosco.

I USA används vibrationsplattor eller power plate i stor utsträckning av både atleter på college nivå samt av professionella basketspelare,  basebollspelare, lag i amerikansk fotboll.

Vibrationsträning – en effektiv träning

En av de stora fördelarna med vibrationsträning på vibrationsplatta är att träningen blir mer effektiv. Träning på fitnessplate aktiverar dubbelt så mycket muskelmassa som vid konventionell träning. Tiden du tränar kan därför kortas ned. Du kan nå bra resultat på bara 10-15 minuters träning.

Effektiv vibrationsträning

Vibrationsträning vid artros?

Det anses att problematik kring artros kan minska av träning. Dock är det många med artros som upplever träningen så smärtsam att man undviker den. I dessa fall kan vibrationsträning vara ett skonsamt sätt för att komma igång med sin träning och på så sätt bryta en ond cirkel.

Atros i knä

Det finns även flera studier som visat att symptom vid artros kan minska av vibrationsträning.

Läs mer om vibrationsträning vid artros.

Vibrationsträning för att minska fetma och övervikt

Många överviktiga människor har svårt att komma igång med träning då de tycker att det är för jobbigt eller att de kan känna sig generad av att gå på gym och visa sina otränade kroppar. För överviktiga personer kan vibrationsträning på vibrationsplatta därför vara en idealisk introduktion till träning.

Vibrationsträning har fler stora fördelar låg belastning på leder, speciellt vid statisk träning. Även den tid som krävs för att genomföra ett träningspass är mycket kortare på vibrationsplattan än vid traditionell träning.

Viktminskningm med vibrationsplatta

En studie Vissers et al. (2009), presenterad i The European Journal of Obesity.Vol. 3(2). 2010, visade att vibrationsträning kan minska bukfett hos vuxna med övervikt och fetma.

Läs mer om fettförbränning och viktminskning med vibrationsplatta.

Vibrationsträning minska celluliter

En av många möjliga positiva effekterna som följd av träning på vibrationsplatta är reducering av celluliter. Om du är en av alla som kämpar med att försöka minska dina celluliter så kan det vara värt för dig att testa vibrationsträning. Det bästa är dessutom att det i många fall kan ske på relativt kort tid och bara några träningstillfällen i veckan.

Användningen av vibrationsplatta ger en bra form av träning som riktar sig mot de zoner där man vanligtvis har celluliter, som lår, ben, höfter, mage och skinkor.

Minska dina celluliter med vibrationsplatta

Genom att stå på vibrationsplattan statiskt eller genom att utföra övningar på vibrationsplattformen kommer du att förbränna fett samt bygga upp muskler. Vibrationsterapin ökar även på både blodcirkulationen och lymfcirkulationen vilket bidrar till att dränera bort fett och slaggprodukter.

Förslagsvis kan du även sitta på vibrationsplattan med benen framför dig, så att låren masseras.

En studie som gjordes 2004 utförs av forskare vid SANDERM Professional Clinic för Hudsjukdom och Allergologi påvisade att användning av vibrationsplatta kan minska celluliter.  Deltagarna utförde fyra övningar i ca 8-13 minuter på en vibrationsplatta två till tre gånger i veckan. De uppnådde 25,7 procents minskning av celluliter på lår och skinkor.

Vibrationsträning för att stärka skelettet och öka bentäthet

Benskörhet (Osteoporos) ökar ju äldre vi blir. Ca 15 procent av personer i 50 års ålder samt 70 procent av alla över 80 år drabbas. Vid benskörhet ökar risken för benbrott och är orsaken till stort lidande och kostnader för individ och samhälle.

Starkare skellett

En av de största orsakerna till benskörhet är fysisk inaktivitet. Motion som löpning där du utsätts för stötar ökar bentätheten mer än till exempel simning. Man har forskat på och sett att vibrationsträning ger mellan 30-50 små stötar per sekund kan ge positiv effekt vid benskörhet.


När ska man undvika att använda vibrationsplatta?

Vid följande tillstånd bör du undvika att använda vibrationsplatta:

 • Graviditet.
 • Aktiv cancer.
 • Benbrott som inte läkt.
 • Akut inflammation.
 • Blodpropp eller lungemboli.
 • Om du är nyopererad.
 • Pacemaker (tala med din läkare först).
 • Nyinsatt spiral (för graviditetskontroll).
 • Akut diskbråck eller komprimerad disk med nervinklämning.
 • Näthinneavlossning.
 • Om du har protes (tala med din läkare först).

Har du 10 minuter över – tre gånger i veckan – för att kunna träna hemma?

Vet du vad den vanligast orsaken är till att träningen inte blir av?

 1. Man har inte tid.
 2. Man vet inte hur man ska börja.
 3. Man känner sig osäker i vill inte synas på gymmet med andra.

Är du en av dem som känner dig träffad av punkterna ovan?

… I så fall kan vibrationsplattan vara en bra lösning för dig för att komma i form, bränna fett och få en mer tonad kropp. Helt utan att behöva avsätta flera kvällar i veckan på gym.

Beställ din egen PT Board idag!

Spara 1500 kr
Ord.pris: 6995 kr
Nu: 5495 kr
(Från 202 kr/mån med Klarna, exkl frakt)

Erbjudandet slutar gälla om:

07
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds