Fynda en Fitnessplate 3D vibrationsplatta!

Få starkare och mer tonad kropp på bara 15 minuters vibrationsträning per dag.

Kampanjpris! Köp din Fitnessplate idag och spara 3500 kr.
Ord.pris: 8495 kr. Nu: 4995 kr (Från 183 kr/mån med Klarna).

Frakt till DHL Service Point (ombud) för 99 kr tillkommer. Möjlighet till hemleverans för 195 kr (väljes i varukorgen).

Pröva plattan hemma i 30 dagar! Om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka. Det enda du betalar är frakten.

Köp vibrationsplatta här

Vibrationsträning på Fitnessplate

Här är några av anledningarna till varför vår “Fitnessplate Future 3D” blivit så populär:

 • Träningen ger minimal belastning på ligament och leder samtidigt som man bygger upp muskler och stärker sitt skelett.
 • Man kan öka sin fettförbränning och minska sin vikt.
 • Många med artros upplever att symptomen kan lindras.
 • Träningen kan öka lymfcirkulationen och minska celluliter eller ödem.
 • Träningen är perfekt som rehab vid exempelvis knäskador, artros eller smärta.
 • Träningen passar bra även för dem som har svårt att träna på vanligt sätt på grund av funktionshinder, hög ålder, övervikt eller stillasittande livsstil.
 • Man behöver inte träna lika länge som vid traditionell träning, 15 minuters träning motsvarar 45-60 minuter traditionell träning.
 • Även många traditionella övningar kan utföras på Fitnessplate 3D med snabbare resultat.

Fitnessplate Future 3D har jämfört med många billigare vibrationsplattor en mycket kraftfull motor samt har program för både laterala svängningar, microvibrationer och den unika 3D/tredimensionell svängfunktion där dessa kombineras.

Så om du vill ha en riktig kickstart på din träning och fettförbränning så får du inte missa chansen att köpa marknadens kanske just nu kraftfullaste vibrationsplatta för hemmaträning, Fitnessplate Future 3D, till ett kraftigt rabatterat pris.

Varför ska man köpa sin vibrationsplatta från Vibrationsplatta Experten?

 • vi säljer enbart vibrationsplattor som vi testat själva och anser vara bra.
 • du får träningstips med bilder och filmer som hjälper dig att uppnå dina träningsmål.
 • våra leverantörer har egna lager i Sverige, vilket oftast ger en kortare och säkrare leverans samt enklare och snabbare service vid eventuella garantiärenden.
Torbjörn, Vibrationsplatta Experten
Torbjörn Bohman, VibrationsplattaExperten


Köp Fitnessplate Future 3D idag!

Spara 3500 kr.

Ord.pris: 8495 kr

Nu: 4995 kr
(Från 183 kr/mån med Klarna)

Erbjudandet slutar att gälla om:

07
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

100% NÖJD GARANTI: Pröva hemma i 30 dagar

Pröva din Fitnessplate Future 3D hemma i 30 dagar. Om du mot förmodan inte är nöjd så köper vi tillbaka den. 

Det enda du betalar är returfrakten.  Läs mer om villkoren i våra köpvillkor.

Men funkar verkligen vibrationsträning?

Vibrationsträning på vibrationsplattor har förekommit ett tag på gym eller hos sjukgymnaster. Du kanske har sett hur någon bokstavligen stod och skakade på en platta som såg ut som ett mindre löpband?

Nu har vibrationsplattorna även börjat bli vanligt i hemmet då det finns på plattor för hemmamarknaden som kommit ned i pris.

Men funkar verkligen vibrationsträning?

Tänk dig att vibrera dig till en smalare och mer tonad kroppsbyggnad, få mindre celluliter, starkare muskler, starkare skelett, bättre balans, mindre smärta vid artros, utan att göra något annat än att stå på en vibrationsplatta i 10-15 minuter per dag.

Det är så reklam på TV-shop kan låta. Därför är det inget konstigt om man misstänksamt undrar om man verkligen kan gå ner i vikt eller få bättre hälsa utan att anstränga sig mer än så.

Men faktum är att vibrationsträning verkligen funkar.  

Medans åsikterna går isär angående hur effektiv vibrationsträning (speciellt i förhållande till vanlig träning) är så faktum att vibrationsträning  verkligen funkar. Hela kroppen vibrationer (Whole Body Vibration) som det kallas inom forskningen är någon som är väl testat och beprövat. Det finns många vetenskapliga studier som visar på vibrationsträningens positiva effekter. 

Vibrationsträning är som sagt mycket effektiv och bekvämt, men det passar inte för alla. Läs om när man inte ska träna på vibrationsplatta längst ned på sidan.

NYTTOEFFEKTER VID VIBRATIONSTRÄNING:

 • effektivare träning (resultat på bara 10-15 minuters pass)
 • ökad fettförbränning (viktminskning)
 • lindring av symptom vid artros
 • mindre celluliter
 • starkare skelett, leder och muskler
 • bättre balans
 • massageeffekter
 • smärtlindring
 • snabbare rehabilitering efter skada(t ex korsbandsskada)

Vad är bra med vår vibrationsplatta - Fitnessplate Future 3D?

Vår vibrationsplatta Fitnessplate Future 3D har jämfört med många billigare vibrationsplattor flera motorer som möjliggör både laterala svängningar (oscillation) och 3D  vibrationer (Linear/Triplanar). 

Vibrationsplatta

Det finns både oscillerande (svängbara) och vertikala (linjära) vibrationsplattor. Båda typerna inducerar ofrivilliga stretchreflexer för att engagera dina muskler i träning. Plattor som oscillerar brukar vila på en svängpunkt. Det betyder att när den ena sidan går upp, går den andra sidan ner. Dessa växlande mönster av muskelrörelser tränar din kropp för att upprätthålla balans. Plattor som rör sig linjärt flyttar hela plattan upp och ner på ett jämnt sätt. Som ett resultat tvingas muskelfibrerna att motstå tyngdkraften vertikalt från en stående position. De genererade rörelserna kan vara till hjälp för att förbättra hoppkraften, vilket är en stor fördel för idrottare.

Vår vibrationsplatta Fitnessplate Future 3D ger både  laterala svängningar och 3D vibrationer (linear/triplanar) samt har en  funktion som kombinerar svängningar och vibrationer.

Mer fakta om Fitnessplate Future 3D

Vibrationsplatta Fitnessplate

Fitnessplate Future 3D har tre olika funktioner.

 • Svängningar (Oscillation)
 • 3D vibrationer (Linear/Triplanar)
 • Kombination av svängningar + 3D

Svängningar (Oscillation) ger en dynamisk träning när plattan rör sig uppåt och nedåt på sidorna. Amplituden är 12 mm på Fitnessplate vid svängningar. Se nedan.

Vid 3D vibrationer rör sig hela träningsplattformen vertikalt uppåt och nedåt med en amplituden på endast ca 2 mm. Vid 3D rör den sig dessutom framåt och bakåt horisontellt så att den blir en flerdimensionell rörelse. Detta kallas oftast 3D/Triplanar vilken i grunden är en Linear vibration. Se nedan.

Det finns tre förinställda intervallprogram (P1, P2 samt P3). Dessa är förinställda på 15 minuter. Hastigheten regleras automatiskt..

 • Program 1 (P1): Svängningsprogrammet ger laterala svängningar. Ger en dynamisk träning med rörelser i höfter.
 • Program 2 (P2): 3D vibrationer. Detta program rekommenderas för dig med värkproblematik samt för att öka lymfcirkulationen.
 • Program 3 (P3): Kombinationsprogram av P1 & P2.

Vid de förinställda programmen P1, P2 och P3 kan du inte ändra tid eller hastighet/motstånd.

Om du vill reglera på hastighet på egen hand så kan du dock använda klockans ”Manuell” knapp.Du kan då reglera hastigheten manuellt på S+ eller S-.

Tiden kan i manuellt läge regleras via plattans display.

Handkontroll

Fitnessplate har en handkontroll som är designad som en armbandsklocka så att du kan ha den på handleden medans du tränar. På så sätt kan du även enkelt byta träningsprogram.

PT-klocka

Manual

Läs mer om hur du använder Fitnessplate 3D i Fitnessplate future 3D användarmanual.


Mer om vibrationsträning

Vibrationsträning är en skonsam träning för alla

När du använder vibrationsplattan så svarar musklerna med att hålla emot och du får på så sätt ett en effektiv träning med minimal ansträngning. Endast 10 minuters användning av vibrationsplattan om dagen kan göra stor skillnad.

Vibrationsträning

Träning på en vibrationsplatta lämpar sig mycket bra för dem som har svårt att motionera på vanligt sätt. Vibrationsträning är även perfekt som rehabilitering efter skador eller sjukdom, vid funktionshinder, svår övervikt, eller hög ålder samt stillasittande livsstil/livssituation.

Tack vare minimal belastning på ligament och leder så kan de flesta träna på vibrationsplatta.

Vibrationsträning brukar därför även fungera bra för personer med lite svårare nack- eller ryggproblem. Men du som har skador eller svårare problematik bör ändå rådgöra med din läkare eller fysioterapeut/sjukgymnast innan användning. Läs mer längre ner på sidan om när man ska undvika att använda vibrationsplatta.

Historik

Vibrationsplattan började användas redan på 1970-talet i Ryssland för att stärka muskulaturen och bentätheten på kosmonauter efter att de påverkats av tyngdlöshet. Efter längre tid i rymden är man normalt så svag att traditionell träning är svår att genomföra. Därför utvecklades vibrationsträningen som ett både skonsamt och effektivt sätt för att återhämta sig.

Kosmonauter tränade på vibrationsplatta

Den effektiva träningsmetoden spreds sig senare till elitidrottare. På 1990-talet utvecklades den första vibrationsplattan för kommersiellt bruk av italienska professorn Carmelo Bosco.

I USA används vibrationsplattor eller power plate i stor utsträckning av både atleter på college nivå samt av professionella basketspelare,  basebollspelare, lag i amerikansk fotboll.

Vibrationsträning – en effektiv träning

En av de stora fördelarna med vibrationsträning på vibrationsplatta är att träningen blir mer effektiv. Träning på fitnessplate aktiverar dubbelt så mycket muskelmassa som vid konventionell träning. Tiden du tränar kan därför kortas ned. Du kan nå bra resultat på bara 10-15 minuters träning.

Effektiv vibrationsträning

Vibrationsträning vid artros?

Det anses att problematik kring artros kan minska av träning. Dock är det många med artros som upplever träningen så smärtsam att man undviker den. I dessa fall kan vibrationsträning vara ett skonsamt sätt för att komma igång med sin träning och på så sätt bryta en ond cirkel.

Atros i knä

Det finns även flera studier som visat att symptom vid artros kan minska av vibrationsträning.

Läs mer om vibrationsträning vid artros.

Vibrationsträning för att minska fetma och övervikt

Många överviktiga människor har svårt att komma igång med träning då de tycker att det är för jobbigt eller att de kan känna sig generad av att gå på gym och visa sina otränade kroppar. För överviktiga personer kan vibrationsträning på vibrationsplatta därför vara en idealisk introduktion till träning.

Vibrationsträning har fler stora fördelar låg belastning på leder, speciellt vid statisk träning. Även den tid som krävs för att genomföra ett träningspass är mycket kortare på vibrationsplattan än vid traditionell träning.

Viktminskningm med vibrationsplatta

En studie Vissers et al. (2009), presenterad i The European Journal of Obesity.Vol. 3(2). 2010, visade att vibrationsträning kan minska bukfett hos vuxna med övervikt och fetma.

Läs mer om fettförbränning och viktminskning med vibrationsplatta.

Vibrationsträning minska celluliter

En av många möjliga positiva effekterna som följd av träning på vibrationsplatta är reducering av celluliter. Om du är en av alla som kämpar med att försöka minska dina celluliter så kan det vara värt för dig att testa vibrationsträning. Det bästa är dessutom att det i många fall kan ske på relativt kort tid och bara några träningstillfällen i veckan.

Användningen av vibrationsplatta ger en bra form av träning som riktar sig mot de zoner där man vanligtvis har celluliter, som lår, ben, höfter, mage och skinkor.

Minska dina celluliter med vibrationsplatta

Genom att stå på vibrationsplattan statiskt eller genom att utföra övningar på vibrationsplattformen kommer du att förbränna fett samt bygga upp muskler. Vibrationsterapin ökar även på både blodcirkulationen och lymfcirkulationen vilket bidrar till att dränera bort fett och slaggprodukter.

Förslagsvis kan du även sitta på vibrationsplattan med benen framför dig, så att låren masseras.

En studie som gjordes 2004 utförs av forskare vid SANDERM Professional Clinic för Hudsjukdom och Allergologi påvisade att användning av vibrationsplatta kan minska celluliter.  Deltagarna utförde fyra övningar i ca 8-13 minuter på en vibrationsplatta två till tre gånger i veckan. De uppnådde 25,7 procents minskning av celluliter på lår och skinkor.

Vibrationsträning för att stärka skelettet och öka bentäthet

Benskörhet (Osteoporos) ökar ju äldre vi blir. Ca 15 procent av personer i 50 års ålder samt 70 procent av alla över 80 år drabbas. Vid benskörhet ökar risken för benbrott och är orsaken till stort lidande och kostnader för individ och samhälle.

Starkare skellett

En av de största orsakerna till benskörhet är fysisk inaktivitet. Motion som löpning där du utsätts för stötar ökar bentätheten mer än till exempel simning. Man har forskat på och sett att vibrationsträning ger mellan 30-50 små stötar per sekund kan ge positiv effekt vid benskörhet.

Vibrationsplatta som massagebehandling

En vibrationsplatta kan användas för effektiv egenmassage  för att behandla spända muskler i ben, armar och rygg.

Om du har ischias kan du exempelvis sitta på plattan med utsträckta ben så att rumpan och baksidan av låren masseras (böj samtidigt ryggen lite framåt).

Du kan även sitta på golvet och vila vaderna på plattan för en massage av vader.

Sitt på en stol framför plattan och vila fötterna på plattan för en skön fotmassage.

Hur använder man en vibrationsplatta?

Man kan träna hela kroppen på en vibrationsplatta. På Fitnessplate Future 3D finns svängningsprogram som är anpassade för att stärka de djupa musklerna, öka fettförbränningen, öka blodcirkulationen samt minska värk.

Utför övningar på en vibrationsplatta

Då vibrationerna gör träningen effektivare så är normalt ett träningspass på vibrationsplatta kortare än traditionell träning. Ca 10-15 minuter, tre gånger i veckan, kan räcka för att uppnå effekt. Man kan efterhand öka träningstiden till ca 20 minuter.

Grundläget är att man står på plattan med fötterna axelbrett och lätt böjda ben. Sedan utför man olika typer av övningar eller rörelser som exempelvis:

 • Knäböj
 • Utfallssteg
 • Sittups
 • Armhävningar
 • Övningar med styrkeband

Läs även om bra övningar vid vibrationsträning med Fitness Future 3D.


När ska man undvika att använda vibrationsplatta?

Vid följande tillstånd bör du undvika att använda vibrationsplatta:

 • Graviditet.
 • Aktiv cancer.
 • Benbrott som inte läkt.
 • Akut inflammation.
 • Blodpropp eller lungemboli.
 • Om du är nyopererad.
 • Pacemaker (tala med din läkare först).
 • Nyinsatt spiral (för graviditetskontroll).
 • Akut diskbråck eller komprimerad disk med nervinklämning.
 • Näthinneavlossning.
 • Om du har protes (tala med din läkare först).

Har du 10 minuter över – tre gånger i veckan – för att kunna träna hemma?

Vet du vad den vanligast orsaken är till att träningen inte blir av?

 1. Man har inte tid.
 2. Man vet inte hur man ska börja.
 3. Man känner sig osäker i vill inte synas på gymmet med andra.

Är du en av dem som känner dig träffad av punkterna ovan?

… I så fall kan vibrationsplattan vara en bra lösning för dig för att komma i form, bränna fett och få en mer tonad kropp. Helt utan att behöva avsätta flera kvällar i veckan på gym.


Köp Fitnessplate Future 3D idag!

Spara 3500 kr.

Ord.pris: 8495 kr

Nu: 4995 kr 
(Från 183 kr/mån med Klarna)

Erbjudandet slutar att gälla om:

07
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

.